Overzicht:

  • nu
  • deze week
  • deze maand
  • dit jaar

Speciale pagina's:

Waarde nu:

Zon
 -450A
Zon (gem)
 -450A
Wind
 -450A
Wind (gem)
 -450A
Tot
 -900A
Tot (gem)
 -900A

Wat is status analistics?

Status analistics is een combinatie van software en hardware die samen fysieke data op het internet zetten. Nu werkt het nog kleinschalig. Maar de bedoeling is om uiteindelijk de zonnepanelen en windmolen op het kraainest te kunnen meten. Dit door middel van stroomtangen aan te sluiten op het bestaande systeem. Dit werkt veilig en voorkomt kortsluiting.

Status analistics 2.0 werkt zonder een pc constant te draaien, maar met een Arduino (Atmega168), één aparte Atmega 168 en een ethernet shield (Gebaseerd op ENC28J60). De aparte Atmega stuurt de waardes van een zonnepaneel (openlusspanning) via 433Mhz een digitaal signaal naar de Arduino. Deze stuurt dit dan weer door naar een echte server.

Techniek

De data wordt uitgelezen door een AD converter in de Atmega 168, daarna wordt deze via de protocol Virtual Wire verzonden naar de Arduino met ethernet shield. Deze slaat de inkomende data op in zijn RAM en wordt om de minuut aangeroepen door een cornjob vanaf deze server (versio). Deze slaat de informatie via PHP op in een mySQL tabel.

De codes zijn ontworpen om meer door te geven dan één signaal. Dus windmolen, temperatuur, windrichting, accuinhoud en verbruik. De PHP grafiek kan dan ook meerdere grafieken weergeven.

Problemen

De code is nog niet volledig waterdicht, dit komt omdat er waarschijnlijk soms te veel RAM wordt gebruikt. Mijn vooronderstelling is dat hij dan vastloopt, dat is ook de reden voor de missende informatie in de grafiek op de pagina Kraainest grafieken

Doel

Uiteindelijk is mijn doel om een stand alone ethernet datalogger te ontwerpen die stabiel is, en misschien niet is gebaseerd op Arduino. Maar wel met een Atmega 168/88/8 en een ENC28J60.

Deze tekst komt oorspronkelijk van lemio.nl.

Serial input now
Serial input gem
Delay timenormaly 6.000 miliseconds
Serial input max
Serial input min
Refresh time60 seconds
© 2009 Lemio.nl, contact, rss-feed, by Geert Roumen, Xhtml valid