Status Analistics [2.0]

Status Analistics [2.0]

Status analistics 2.0 werkt zonder een pc constant te draaien, maar met een Arduino (Atmega168), één aparte Atmega 168 en een ethernet shield (Gebaseerd op ENC28J60). De aparte Atmega stuurt de waardes van een zonnepaneel (openlusspanning) via 433Mhz een digitaal signaal naar de Arduino. Deze stuurt dit dan weer door naar een echte server.

Techniek

De data wordt uitgelezen door een AD converter in de Atmega 168, daarna wordt deze via de protocol Virtual Wire verzonden naar de Arduino met ethernet shield. Deze slaat de inkomende data op in zijn RAM en wordt om de minuut aangeroepen door een cornjob vanaf deze server (versio). Deze slaat de informatie via PHP op in een mySQL tabel.

De codes zijn ontworpen om meer door te geven dan één signaal. Dus windmolen, temperatuur, windrichting, accuinhoud en verbruik. De PHP grafiek kan dan ook meerdere grafieken weergeven.

Problemen

De code is nog niet volledig waterdicht, dit komt omdat er waarschijnlijk soms te veel RAM wordt gebruikt. Mijn vooronderstelling is dat hij dan vastloopt, dat is ook de reden voor de missende informatie in de grafiek op de pagina Kraainest grafieken

Doel

Uiteindelijk is mijn doel om een stand alone ethernet datalogger te ontwerpen die stabiel is, en misschien niet is gebaseerd op Arduino. Maar wel met een Atmega 168/88/8 en een ENC28J60.

url

http://lemio.nl/status/

movie

screenshot

Status Analistics [2.0] screenshot

reageer:

Voeg een reactie toe.
Dré Jansen (op zaterdag 09 december 2017 om 13:18)

goede dag, ik las uw Arduino cursus. hierin zie ik dat u in een tekst bestand de kleuren gebruikt die in de Arduino sketch gebezigd word. als ik kopiëer, dan wordt de tekst zwart. inmiddels kan ik via een complexe omweg wel kleuren kopiëren, maar de kleuren komen niet overeen zoals bij u het geval is. mijn vraag: hoe converteert het ino bestand naar doc? groeten, Dré Jansen

(op maandag 28 februari 2011 om 22:07)

Wat goed dat je je zoektocht uitlegt, misschien krijg je zo goede tips.

© 2010 Lemio.nl, contact, rss-feed, by Geert Roumen, Xhtml valid